onsdag 15 april 2015

Åtta trappor...

Tisdag eftermiddag ägnades åt arbete på barn- och ungdomsförvaltningen där kommunens alla ämnesnätverksledare träffades för en utvärdering av årets arbete. 

Nätverksträffarna är ett kommungemensamt arbete mellan alla Solnas skolor, där ämnesnätverksledaren håller i träffar för sina kollegor. Syftet är att samlas kring ett aktuellt ämne för att lära av den senaste forskningen och delge varandra erfarenheter ur den beprövade erfarenheten vi gemensamt har i gruppen, så att ett kollegialt lärande sker.

Under året har vi arbetat med en nätbaserad webbaserad kurs i betyg och bedömning, där Karlstad Universitets i samarbete med högskolan i Lillehammer utformat moduler för inlärning.Kursen håller en hög kvalitet och den som följer varje modul får en teoretisk grund, tid för reflektion och möjlighet att själv applicera det man lärt sig i den dagliga verksamheten. En webbkurs jag kan rekommendera med andra ord! 

Jag leder ett ämnesnätverk i svenska och vi har en nätverksträff kvar att genomföra under vårterminen. Då kommer vi arbeta vidare med modul nr 4 i kursprogrammet!



Om man sitter i Solna Stadshus på åtta trappor har man en enastående utsikt över Solna! På bilden syns Rudviken samt Hagalund i Solna.