söndag 26 oktober 2014

Skolutveckling

Studiedag- Webbaserad kurs i bedömning och betygsättning

V. 44 är det höstlov för elever i Solnas alla skolor! Lärarna däremot passar på att använda tiden till utveckling och lärande! All pedagogisk personal med undervisning i åk 1-9 ingår i olika ämnesnätverk. Det innebär att lärare från Solnas alla skolor träffas i ämnesgrupper för att lära tillsammans och utbyta erfarenheter.

Årets arbete inom nätverken kommer att handla om bedömning för lärande. Utvecklingsarbetet har som syfte att skapa en förbättrad rättvis och likvärdig bedömning inom kommunen. Bedömning för lärande är ett förhållningssätt till kunskap och lärande med syfte att främja elevens lärande och kunskapsutveckling. Det handlar om att elev och lärare aktivt använder sig av bedömning som ett redskap i lärandeprocessen under tiden den pågår. Arbetet med bedömning och betygsättning kommer att ha sin grund i en webbaserad kurs via Karlstad universitet och högskolan i Lillehammer, Norge. Deltagare i kursen får ta del av den senaste forskningen i ämnet och utföra praktiska övningar. Kursen innehåller sex moduler som deltagaren ska ta sig igenom individuellt eller gemensamt i grupp. Avslutningsvis kan ett individuellt arbete lämnas in för bedömning. Vid ett godkänt arbete erhåller kursdeltagaren 7,5 högskolepoäng. Kursen har fri start och deltagaren kan hålla fri fart! Vill du veta mer om webbkursen kan du läsa mer här:
 www.llw.se

Utvecklingsarbetet leds av Nätverksledare som är yrkesverksamma lärare från Solna Stads skolor, under ledning av Utvecklingsledare Anna Andersson på Solna Stads barn- och ungdomsförvaltning.
Under läsåret 2014-15, leder jag en grupp kollegor i ämnesnätverket svenska för åk 1-3, vilket jag tycker ska bli jätteroligt!